Výroční zpráva pro rok 2011

3. 2. 2012

Výroční zpráva Azylu LUCKY Černiv

Ráda Vás seznámím s důležitými čísly, která nás provázela rokem 2011.
Bylo přijato:
 170 koček
4 psi
3 morčata
5 ježků
Umístěno pouze 44 koček
Vráceno do původní lokality – 19 kastrovaných koček
Odchycena a převezena  jedna  zraněná poštolka.
Kastrováno bylo 45 koček a 3 psi.

Během roku zemřelo nebo bylo utraceno víc jak 20 koťat. Některá byla přivezena v tak špatném stavu, že záchrana už nebyla možná. Stačí se podívat na Brozánka, to je nejčerstvější novoroční přírůstek. Ten naštěstí  bojuje o svůj život a vypadá již mnohem lépe.
brozanek.jpg

Protože u nás zůstává stále mnoho neumístitelných koček (jak pro povahu, tak i pro stáří), musíme  počítat i s jejich úmrtím:
Adam - bílý kocour převezený z pražského útulku (stáří asi 10 let)
Prskavka a Plašanka (dvě velmi plaché kočičky ) našly volný život v areálu azylu a staly se zřejmě obětí  otravy.
Asi  12-letý kocourek Pšenička – zakrátko po příjmu bylo jasné, že nebude vhodný k umístění.  Povaha holubičí, ale byl stále ve stavu nemocných.
Kočička Mína (asi 14 let)- velmi krásná mourinka, hodná, ale toulavá.
Cheri, kočička, kterou  majitelka vrátila do azylu po 8 letech. Stres, stáří a špatná léčba zubů vykonaly své – kočičce bylo asi 13 let.

V roce 2011 nám zemřeli  i tři psi. Valentýnek – velice milý a věrný pejsek, který zemřel rychle a náhle po necelém roce života u nás.  I když nás MVDr. Vepřek upozornil na těžký zdravotní stav, byla to velká rána, se  kterou  jsme se nesmířili ani do dnešního dne. Škoda, že mu osud nedopřál delší život a nám víc radostných zážitků.
Pejsek Ketty – opuštěná fenečka přirostla k srdci panu Zárubovi a provázela ho jako hlídač závozník při každé jízdě náklaďákem.
Fenka  Dáša  u nás žila  víc jak 8 let.  Žila u nás a taky tady zemřela.
Protože  jsme azyl i pro jiná zvířata, máme úmrtí i u třech morčátek, 1 zakrslého králíčka, 1 velkého králíka, 1 andulky a 1 suchozemské želvy.

Rok 2011 byl pro nás velmi smutným  rokem  plným   smutných událostí. Na všech členech se projevuje únava z dlouholetého vypětí sil,  psychicky náročných situací  a mála odpočinku.  Všichni  členové sdružení jsou zaměstnaní a  to, co vykonávají na záchranu zvířat, dělají na úkor svého volného času. A tak jim veřejně děkuji za jejich práci, za výrobu a distribuci výrobků, které vylepšují svízelnou finanční situaci, za vedení našich stránek a za všechno, co nás spojuje.

V tomto roce jsme zúčastnili  stejně jako každý rok natáčení pořadu „Chcete mě“,  také velikonoční a vánoční  akce Stromu přání – zde musím projevit velký obdiv a poděkování  aktérům této úžasné akce.  Také jsme se zúčastnili Maratonu čtení, který ke Dni zvířat zorganizovala  Divadelní společnost spolu s libochovickou knihovnou. Spousta krmení,  ale i peněz bylo touto akcí předáno našemu azylu . Děkujeme Základní škole Libochovice za dlouholetou přízeň, za krmení a za vybrané peníze.   Náš azyl se zúčastnil i výstavy ušlechtilých koček.

Nechci zapomenout na lidi, kteří nám přinesou své vyrobené hračky, krmení, stelivo i nabízejí pomocnou ruku.  A také na organizaci, která nám pomohla uhradit náklady spojené s kastrací 10 koček.

Celkem bylo vybráno 141.150,- Kč, z toho na Stromu přání –  21.957,- Kč

Všichni si přejeme víc zájemců o naše kočičky, i o ty méně atraktivní. Pomalé umísťování nás nutí k odmítání pomoci jiným  a hlavně nás stojí hodně peněz.  Loňský rok byl hodně  špatný na poměr přijatých a umístěných koček.

Přestože se někdy zdá, že nejsme dost akční,  mediálně známí a že se příliš nehrneme do  samoreklamy, je to tím, že náš azýlek není nafukovací   a my za ty roky už  máme v sobě jasno,  proč pomáháme zvířatům.   Děkujeme,  že nám  přesto pořád pomáháte.  I v této  nelehké době.

Mé osobní:  Stále ještě neztrácím naději a stále ještě doufám, že někdo ohlásí nález mé mainské kočičky Cassinky.

cassie.jpg