Výroční zpráva za rok 2015

12. 2. 2016

Výroční zpráva 2015

V prvních měsících roku 2015 jsme se snažili dostát novým zákonům a s pomocí Mgr. Michala Mlejnka jsme dosáhli u soudu změny z „občanského sdružení“ na „zapsaný spolek“. Na 5 let tak máme vystaráno, poté se musí vše znovu obnovit – tedy pokud zase nedojte k nějakým „důležitým“ změnám.

V roce 2015 jsme také poprvé měli k dispozici dva bankovní účty.

První, tzv. běžný, byl založen již před lety, kdy sdružení začalo fungovat. Od 1.1.2015 do 31.12.2015 nám na tento účet dorazilo celkem 120.000,- Kč. Jedná se hlavně o příspěvky lidí, kteří na tento účet přispívají celá léta. A pak také o příspěvky těch, kteří z jakéhokoliv důvodu nechtějí, aby jejich příspěvky spolku byly každému viditelné.

Druhý – transparentní účet – jsme zakládali v květnu 2015. Hlavním důvodem byla skutečnost, že pořadatelé některách akcí na podporu neziskových organizací trvali na zviditelnění přispěvatelů. Díky tomuto účtu jsme se mohli zúčastnit akce skupiny Catmánie působící na facebooku, s názvem 20 za 20. Můžeme také prodávat přes aukční skupinu Catmánie. Hlavním přínosem tohoto účtu je, že hlavně nepravidelní dárci si mohou zkontrolovat, že jejich peníze opravdu skončili na účtu spolku a také vidí, na co se použily. Pokud je z účtu výběr v hotovoti, je možné zkontrolovat platby (účtenky, faktury) na našem webu http://www.azyllucky.estranky.cz/clanky/platby-z-transparentniho-uctu.html

Na transprentní účet jsme od založení účtu do 31.12.2015 přijali platby v celkové výši 143.265,- Kč.

V roce 2015 jsme se také více zúčastňovali různých jarmarků. Za prodej zboží a darem v kasičkách nám přistálo celkem 29.000,- Kč.

Dostáváme se k bilanci počtu zvířat umístěných v našem azylu.

V průběhu roku 2015 jsme přijali 113 kočiček, 75 jsme jich umístili a 21 kočiček zemřelo. K 31.12.2014 zůstalo v azylu 56 kočiček a kocourků, kteří nenalezli domov nebo jsou z nejrůznějších důvodů neumístitelní.

V tomto výčtu nejsou zaneseny příjmy do našich depozit, LDNK a taktéž kočičky patřící do skupiny odchytávaných koček u horního lovosického nádraží.

V azylu byli umístěni také pejsci, kterým jsme v průběhu roku našli domovy – yorkšír Filip a slepá kříženka Sněženka.

Příjmem zvířat a jejich umístěním ale naše práce nekončí. Jako každý rok, i letos, se v našem azylu natáčel pořad na pomoc zvířatům „Chcete mě?“ s paní Martou Kubišovou. Zúčastnili jsme se nejrůznějších jarmarků v okolí, ale třeba i ve Slaném nebo prodejní akce ke Dni zvířat na lounském výstavišti. Při příležitosti Dne zvířat jsme také měli přednášku o ochraně přírody a zvířat v litoměřické základní škole. Tato akce je již akcí pravidelnou a děti nám při ní předávájí vždy výtěžek ze sběru papíru. Tentokrát to byly 2000,- Kč. Navázali jsme spolupráci se školami v Brozanech, Třebívlicích a Litoměřicích.

Nechybíme ani na cílených akcích jako bylo např. Loučení s prázdninami v libochovickém parku. Díky vstřícnosti Městského úřadu Libochovice jsme měli zajištěno místo pro náš stánek bez poplatku. Městská knihovna v Libochovicích podporuje náš azyl a spolupracuje námi již několik let – ve svých prostorách vystavuje drobnosti na prodej ve prospěch azylu, pořádá sbírky krmení a čistících prostředů a v neposlední řadě je při vánočních trzích v Libochovicích na stánku knihovny k zakoupení zboží, jehož prodej je určen výhradně pro náš azyl.

Využili jsme i pozvání Centra Hláska z Roudnice nad Labem, abychom se zúčastnili pod jejich záštitou prodejní a výstavní akce Pomáháme Ježíškovi o druhém adventním víkendu.

Pravidelně pořádáme aukce na facebooku, jejichž výtěžek je určen výhradně na péči o naše zvířata.

Navázali jsme spolupráci s Městem Lovosice na základě Dohody o umístění ohledně bezprizorních a nalezených koček na území města. Od doby platnosti této Dohody jsme pomohli s odchytem celkem 38 koček – část se vracela do původních lokalit, část zůstala v našem azylu.

Při všech akcích, kterých jsme s zúčastnili, jsme také prováděli osvětu v ochraně přírody a zvířat a ve věci kastrací.

V r. 2015 jsme se nezúčastnili žádné umisťovací výstavy. Na několik jsme byli přihlášeni, bohužel naši účast vždy překazila nemoc našich kočiček. Prakticky celý rok 2015 bojujeme s kalicivirozou a panleukopenií. Kočičky, i když se posléze uzdraví, musí pobýt ještě nějakou dobu v karanténě a nelze je naočkovat a my tak nestačili splnit veterinární podmínky účasti na jednotlivých výstavách.

Za Azyl Lucky Jana Zárubová